jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Kaszanka z meksykańską czapeczką.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Coś dla miłosników swojskiej, wiejskiej kaszanki - można podac ją z pikantnym sosem meksykańskim w takiej własnie postaci.

Kaszanka z meksykańską czapeczką.

Składniki:

Kaszanka z meksykańską czapeczką.

 

  • około 1 kg kaszanki (najlepiej swojskiej)
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 mały słoiczek sosu meksykańskiego
  • 1/2 puszki kukurydzy złocistej
  • kilka listków selera naciowego do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kaszanka z meksykańską czapeczką.
Na maśle szklimy posiekaną drobno cebulkę, dodajemu kaszankę wyjętą z osłonek i smażymy. Gdy bedzie gorąca układamy ją w pierścieniu na talerzach, uklepujemy jak babkę z piasku. Zdejmujemy pierścień, na kaszankę nakładamy sos meksykański (po 2 łyżki na porcję). Dekorujemy odsączoną kukurydzą i listkami selera. podajemy odrazu.

Tagi:

sosy