marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kaszka kus-kus z egzotycznym suszem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kaszkę kus-kus wypakować z woreczka oraz wsypać do głębokiej miski i zalać wrzątkiem,czekając,aż spęcznieje.Podawać z siekanym suszem.

Kaszka kus-kus z egzotycznym suszem.

Składniki:

Kaszka kus-kus z egzotycznym suszem.

 

  • 1 torebka kaszki kus-kus,
  • 15 dag.daktyli suszonych,
  • 15 dag.fig suszonych,
  • 8 dag.migdałów(mogą być prażone),
  • szczypta kurkumy,
  • szczypta cynamonu,
  • 1-2 saszetki cukru trzcinowego,
  • wrzątek do sparzenia kaszki.

Sposób przygotowania:

Kaszka kus-kus z egzotycznym suszem.
Kaszkę kus-kus wypakować z folii,wsypując ją do głębokiej misy
i zalewając wrzątkiem.Odstawić na 5 min,aż kaszka napęcznieje.
Wtenczas posiekać drobno figi i daktyle suszone oraz prażone ku-
-pne migdały długim ostrym nożem na desce.Na koniec wszystko
połączyć,doprawić,posłodzić i wymieszać.Podawać już w drewnia-
-nej głębokiej misie na egzotyczne potrawy.