Kaszotto
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Kasze « poprzedni | następny »
Pyza offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 988
zdjęcia: 1 z 1
Kaszotto

danie w lodówkowych resztek


trudność: łatwe
czas:

Kaszotto - SKŁADNIKI:

  • 1,5-2 szkl. ugotowanej na sypko kaszy gryczanej,
  • 10 dkg szynki gotowanej (1-2 grube plastry),
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 200 g kukurydzy konserwowej,
  • 1 cebula,
  • 3 czubate łyżki posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek, natka),
  • 2 łyżki sosu chili z czosnkiem,
  • 2 łyżki oleju,
  • do smaku: sól, pieprz mielony

Kaszotto - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć szynkę i cebulę aż lekko się zrumienią. Dodać kaszę i sos chili. Smażyć mieszając 3 min.. Następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki i osączoną kukurydzę, wymieszać, smażyć jeszcze 2-3 min.. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kaszotto (strona 1 z 1)  
Jojo

Jojo
offline

2010-08-18 22:20
Jak dla mnie - super pomysl . Bardzo lubie kasze :)
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2010-08-20 20:25
Do ulubionych-smakowite i zdrowe!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kasze
Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Makrela pieczona na dyni i papryce Pęczak ze szpinakiem
Krokiety z kaszą jaglaną Kasza gryczana z dynią i pieczarkami Pasztet jaglano-dyniowy
Dyniowe kotlety z kaszą i słonecznikiem Podudzia ze śliwkami i gryczanymi kotlecikami Kasza jaglana z dynią "alla curry"
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą Kaszotto z dynią i tofu Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane