jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kaszotto z warzywami z odzysku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Danie wegetariańskie oszczędne w przygotowaniu, gdyż wykorzystujemy warzywa użyte do ugotowania bulionu warzywnego. Tymianek i seler nadają potrawie przyjemnego smaku i ułatwiają trawienie.

Kaszotto z warzywami z odzysku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kaszotto z warzywami z odzysku

 

 

Sposób przygotowania:

Kaszotto z warzywami z odzysku
Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu. Obierz cebulę i posiekaj ją w kostkę.Pokrój w cienkie plasterki łodygi selera. posiekaj drobno czosnek. Zeszklij cebulę na oleju w rondlu o grubym dnie, po czym dodaj seler naciowy i czosnek. Przesmaż je chwilę, dodaj kaszę oraz tymianek. Podlej kaszę kilkoma łyżkami bulionu lub wody i trzymaj 5 minut na małym ogniu. Dodaj pokrojone warzywa z bulionu, dopraw solą i pieprzem - zagrzej je w kaszy.
Kaszotto z warzywami z odzysku
Zeszklij cebulę na oleju w rondlu o grubym dnie
Kaszotto z warzywami z odzysku
Dodaj seler naciowy i czosnek. Przesmaż je chwilę, dodaj kaszę oraz tymianek.
Kaszotto z warzywami z odzysku
Dodaj pokrojone warzywa z bulionu, dopraw solą i pieprzem - zagrzej je w kaszy.