iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kaszowe risotto z leśnych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kaszowe risotto z leśnych grzybów

Kaszowe risotto z leśnych grzybów

Składniki:

Kaszowe risotto z leśnych grzybów

 

 

Sposób przygotowania:

Kaszowe risotto z leśnych grzybów
Kaszę wysypujemy z woreczków. Cebulę siekamy drobno. Grzyby leśne świeże przebieramy oczyszczamy i siekamy drobniutko. Na patelni na oliwie z oliwek podsmażamy cebule , dodajemy posiekane grzyby i smażymy chwilę. dodajemy kaszę i dalej smażymy. Kostkę bulionową grzybową zalewamy 1 litrem wrzątku - mieszamy aż kostka się rozpuści. Podlewamy kasze ok 1/2 szklanki bulionu , mieszamy i nakrywamy. Po ok 5 min znów podlewamy - mieszamy. Robimy tak aż kasza będzie gotowa. Na koniec dodajemy pieprz i sól do smaku - mieszamy i dodajemy starty parmezan.Jeszcze raz zmieszamy i podajemy.