Kategoria promowana - listopad

  • 14

Listopad to czas, w którym temperatura w typowej polskiej kuchni znacznie się podnosi. Rozgrzewające potrawy kipią smakiem, piekarniki buchają aromatami, a wszystko wokół wrze od kłębiących się w głowach kulinarnych pomysłów. Zobaczcie, jakie przysmaki warto przygotowywać w tym miesiącu. To właśnie one znajdą się w kategorii promowanej!

WPROWADZENIE

Listopad to czas, w którym temperatura w typowej polskiej kuchni znacznie się podnosi. Rozgrzewające potrawy kipią smakiem, piekarniki buchają aromatami, a wszystko wokół wrze od kłębiących się w głowach kulinarnych pomysłów. Zobaczcie, jakie przysmaki warto przygotowywać w tym miesiącu. To właśnie one znajdą się w kategorii promowanej!
Za oknami coraz częściej robi się zimno i ponuro. W tym okresie łatwiej o chandrę, przeziębienie i przygnębienie. Na szczęście mamy produkty i potrawy, które idealnie rozgrzeją, nasycą i poprawią humor!

Dziękujemy za Wasze sugestie odnośnie składników i potraw, jakie najchętniej widzielibyście w listopadowej kategorii promowanej. Mamy nadzieję, że będziecie zadowoleni z naszego wyboru!

Otóż, od 1 do 30 listopada dodatkowo promujemy - 20 wirtualami - przepisy na dania jednogarnkowe (bez zapiekanek), zupy (z wyłączeniem zup krem), gęsinę oraz potrawy z kaszą jaglaną (na słodko i wytrawnie). Ponadto, do kategorii promowanej zaliczamy dania z każdą odmianą kapusty, ziemniakami (nie zaliczamy batatów) i burakami. Promowane będą również dania ze świeżymi (niepuszkowanymi) grochem, fasolą, ciecierzycą, soczewicą oraz potrawy, desery i wypieki z gruszkami.

Zobacz nagrody oraz tabelę z punktacją >>>

danie jednogarnkowe zupa

DANIA JEDNOGARNKOWE I ZUPY


Chyba wszyscy kochają dania jednogarnkowe i zupy - za smak, podzielność i szybkość przygotowania. Większość z nas nie wyobraża sobie jesiennego obiadu bez rozgrzewającej zupy. Natomiast gulasze, wszelakie kociołki pyszności idealnie sprawdzają się jako drugie danie. Zachęcamy Was do przygotowania pysznych jednogarnkowych smakołyków!

gęś kasza jaglana

GĘSINA I DANIA Z KASZĄ JAGLANĄ

Gęś to bardzo smaczne, ale dość trudne do przygotowania mięso. Mimo wszystko daje wiele możliwości. Gęś faszerowana czy gęś pieczona świetnie sprawdzi się jako danie główne podczas uroczystego obiadu. O dobrodziejstwach kaszy jaglanej nikogo nie trzeba przekonywać. Przygotujecie z niej zarówno słodkie, jak i wytrawne smakołyki.


kapusta ziemniaki buraki

KAPUSTA, ZIEMNIAKI, BURAKI

Kapusta, ziemniaki i buraki można powiedzieć, że tymi warzywami stoi kuchnia polska, szczególnie jesienią. Podzielcie się z nami przepisami, w których właśnie te warzywa rządzą.


groch fasola ciecierzyca

GROCH, FASOLA, CIECIERZYCA, SOCZEWICA

Na te warzywa strączkowe największą ochotę mamy jesienią. Potrawy z ich udziałem są bardzo smaczne, treściwe i sycące, czyli takie jakich teraz najbardziej potrzebujemy.

gruszki

GRUSZKI

Pyszne gruszki idealne do słodkich wypieków, ciast, tortów i innych rarytasów. Nie zapominajcie, że gruszki sprawdzą się także w wytrawnych daniach!

Doskonale wiecie, że zdobyte wirtuale możecie wymieniać na nagrody. Zachęcamy Was do dodawania przepisów!

Zasady przyznawania wirtuali pozostają niezmienne. Każdy, kto doda własnoręcznie przygotowane przepisy (z przynajmniej jednym zdjęciem) na dania i desery z kategorii promowanej na listopad otrzyma dodatkowo 20 wirtuali.

Wirtuale dodają moderatorki, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli Twój przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na Twoim koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, to o dodanie przepisu do kategorii promowanej trzeba upomnieć się pisząc do misia5 lub zbysiowa.

Znaleźliśmy 301 przepisów w konkursie: Kategoria promowana - listopad