Kategoria promowana - październik

W październikowej kategorii promowanej będziemy gotować z udziałem mniej popularnych, ale znakomitych produktów!

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Kategoria promowana - październik
fot. Fotolia
Złota, polska jesień to jedna z naszych ulubionych pół roku – piękna pogoda, kolory i doskonałe produkty! Dni jednak robią się coraz krótsze i chłodniejsze, z tego powodu i w naszych kuchniach częściej robimy potrawy bardziej treściwe i wypełnione witaminami – takie, które nas ogrzeją i zapewnią tak potrzebną odporność.

Idąc trochę tym tropem w październikowej kategorii promowanej promujemy przepisy z różnymi produktami, które wrzucamy razem do zdrowego i pysznego wora:

- polskie ryby słodkowodne – podobno najlepiej w październiku bierze sandacz i szczupak, jednak spróbujcie też przygotować karpia, miętusa, lina, okonia lub inną rybę ze słodkowodnej ferajny;

- mniej popularne warzywa korzeniowe – rzepa, czarna rzodkiew, skorzonera, salsefia, pasternak, brukiew, bataty, topinambur;

- co oprócz tego? Smacznie i niebanalnie – dynia hokkaido, koper włoski, brukselka, jarmuż, świeża kukurydza, cykoria oraz rydze.
 
https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/02/img8J1Q2K.jpg

Dla niewtajemniczonych wyjaśniamy zasady: każdy kto doda własnoręcznie przygotowany przepis z przynajmniej jednym zdjęciem z udziałem wyżej wymienionych produktów dostanie dodatkowo 10 wirtuali.

Wirtuale dodają moderatorki zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli Twój przepis zawiera któryś z produktów promowanych w tym miesiącu, a na twoim koncie wirtuali nie pojawiła się informacja, to o dodanie przepisu z kategorii promowanej trzeba się upomnieć pisząc na maila do Babciagramolka, misia5 lub Zbysiowa lub w ostateczności do kolczu lub zozolek.

https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2013/10/02/imgqvJHdX.jpg