Bilcia

Bilcia

Kucharz
[Przepisów: 19]

Kawa Faryzeusz

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kawa ta jest wbrew pozorom bezalkoholowa z uwagi na sposób przyrządzenia

Kawa Faryzeusz

Składniki:

Kawa Faryzeusz

 

  • 40 ml rumu jasnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • bardzo mocny napar z kawy ( tyle ile pojemności ma Wasza filiżanka)
  • bita śmietana ( troszeczkę)

 

Sposób przygotowania:

Kawa Faryzeusz
Na początek przygotowujemy mocny napar z kawy- najlepiej świeżo zmielonej. W międzyczasie w garnuszku, podgrzewamy rum     z cukrem.  W czasie tego procesu alkohol na pewno wyparuje. Kiedy będziemy mieć gorący rum wlewamy go na dno filiżanki i zalewamy gorącą kawą. Dekorujemy rozetką z bitej śmietany.

Tagi:

kawa