Strona główna Kawa i kogel mogel

Kawa i kogel mogel

Napoje « poprzedni | następny »
LIDZIA offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 5
Kawa i kogel mogel
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Fantastyczny, nowy smak kawy.


trudność: łatwe
czas:

Kawa i kogel mogel - SKŁADNIKI:

  • Na jedną porcję:
  • kawa 1-2 łyżeczki
  • żółtko 1
  • cukier 4 łyżeczki
  • cynamon lub wiórki czekolady
  • rum (dla wzmożenia smaku i aromatu) 1 łyżeczka

Kawa i kogel mogel - PRZYGOTOWANIE:

Żóltko wrzucic do kubeczka, dodac cukier i razem utrzec do białości (aż pojawi się pianka).
Kawę zaparzyc bezpośrednio w szklance lub ekspresie. (Dodac rum). Dobrze, jeśli szklanka jest przezroczysta, wówczas uzyskamy super efekt wizualny.
Do szklanki z kawą delikatnie, powoli, za pomocą łyżeczki wylewamy kogel mogel. Następnie posypujemy cynamonem lub wiórkami czekolady. Tak podana kawa nie wymaga już "towarzystwa" ciasteczek.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kawa i kogel mogel (strona 1 z 1)  
mania

mania
offline

2011-10-04 22:19
Polecam kawe przyrzadzona w ten sposob jest swietna , i fakt ciasteczek juz do niej nie trzeba :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Gofry dyniowe z kardamonem Makowo czekoladowe ciasteczka Przekąski z ciasta francuskiego
Gofry z bitą śmietaną Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizzowe babeczki
Włoski chlebek z ziołami i serem żółtym Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka
Pizza z kurczakiem i brokułami Pizza na zaczynie poolish Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane