Kawa miodowo-cynamonowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kawa miodowo-cynamonowa: Kawę (najlepiej Tchibo) wymieszać z cynamonem i przygotować w ekspresie...

Kawa miodowo-cynamonowa

Składniki:

Kawa miodowo-cynamonowa

 

  • 50 ml (1/4 szklanki) naparu kawy palonej Tchibo Exclusive
  • 1/2 łyżeczki cynamonu do zaparzenia z kawą
  • 100 ml (1/2 szklanki) mleka
  • 2 łyżeczki miodu
  • krokant orzechowy (do posypania)

Sposób przygotowania:

Kawa miodowo-cynamonowa

Kawę Tchibo wymieszać z cynamonem i przygotować w ekspresie przelewowym, kafetierce lub filterku ręcznym, z zachowaniem proporcji 2 czubate łyżeczki kawy na 1 małą filiżankę (50 ml). Mleko podgrzać do temperatury ok. 60 stopni C. Do szklanki lub szklanej filiżanki wlać miód. mleko, a następnie delikatnie wlać kawę, aby utworzyły się warstwy. Na wierzch nałożyć piankę z ubitego mleka oraz posypać krokantem orzechowym.