sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Kawa mrożona cynamonowo- orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pobudzająca, aromatyczna i orzeźwiająca kawa mrożona to doskonały napój na upalne dni. Jej smak dodatkowo wzbogacają kawowe kostki lodu.

Kawa mrożona cynamonowo- orzechowa

Składniki:

Kawa mrożona cynamonowo- orzechowa

Składniki

  • 500 ml zimnego mleka
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • syrop o smaku orzechowym do kawy
  • kawowe kostki lodu
  • 2 kostki białej czekolady

Sposób przygotowania:

Kawa mrożona cynamonowo- orzechowa
Do małej filiżanki wsypujemy kawę rozpuszczalną i cynamon. Zalewamy gorącą wodą. Kiedy przestygnie, mocno schładzamy w lodówce. Zimną kawę rozlewamy do dwóch wysokich szklanek. Dolewamy mleko i syrop orzechowy. Mieszamy spieniaczem.

Na koniec dodajemy kawowe kostki lodu i dekorujemy startą białą czekoladą.

Tagi:

napoje