agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kawa z whysky

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kawa z whisky i mleczkiem

Kawa z whysky

Składniki:

Kawa z whysky

 

  • miód 4 łyżeczki
  • whisky 4 łyżki
  • mleczko do kawy 100 ml
  • imbir mielony 1 łyżeczka
  • kawa ziarna 4 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Kawa z whysky
Wodę zagotować, przygotować pozostałe składniki. Kawę w ziarnach zmielić w młynku, zmieloną kawę wymieszać dokładnie z imbi­rem, wyporcjować do filiżanek, zalać wrząca wodą i zaparzyć kawę. Do filiżanek z kawą dodać miód lub cukier brązowy do smaku, całość dokładnie wymieszać a następnie dodać whisky, dodać mleczko i wymieszać z mleczkiem do kawy.

Tagi:

kawa