aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

SUPERPRZEPIS

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Kawior z grillowanego bakłażana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bakłażan inaczej. Świetny dodatek do grillowanego pieczywa...

Kawior z grillowanego bakłażana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kawior z grillowanego bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Kawior z grillowanego bakłażana
Bakłażana kroimy wzdłuż, każdą połówkę posypujemy solą, odstawiamy na kilka minut, po czym papierowym ręcznikiem ścieramy kropelki, które pojawiły się na powierzchni warzywa. Czosnek obieramy z łupinek. Połówki bakłażana oraz czosnek układamy na grillu i grillujemy około 15 minut lub do momentu aż bakłażan stanie się miękki, a czosnek ładnie zbrązowieje (należy uważać aby się nie spalił!).Zdejmujemy z grilla. Łyżką wygarniamy środek bakłażana, umieszczamy go w miseczce, dodajemy czosnek, sól i pieprz oraz oliwę, mieszamy i podajemy.
Kawior z grillowanego bakłażana
Kawior z grillowanego bakłażana
Kawior z grillowanego bakłażana
Kawior z grillowanego bakłażana z czosnkiem

Tagi:

bakłażan