blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Kawowe beziki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Kawowe beziki

Składniki:

Kawowe beziki

 

  • 8 białek
  • szklanka cukru
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej

 

 

Sposób przygotowania:

Kawowe beziki
Dwie płaskie blachy wyłożyć papierem pergaminowym. Przygotować pianę beżową według przepisu podstawowego. Kawę rozpuścić w małej ilości ciepłej wody, przestudzić, dodać do piany. Szprycę cukierniczą z końcówką w kształcie gwiazdy napełnić pianą. Na blachy wycisnąć 24 rozetki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Sok z wiśni zagotować z 2 1/2 łyżkami cukru i cynamonem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić odrobiną zimnej wody. Mąkę i wiśnie dodać do soku, zagotować, ostudzić. Śmietanę mocno ubić z łyżką cukru. Na 12 bez nałożyć śmietanę i wiśnie, przykryć pozostałymi bezami.

Tagi:

kawa