lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Kebab.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobry domowy kebab.

Kebab.

Składniki:

Kebab.

 

  • Kebab:
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 duży pomidor
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 ogórek
  • 3 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • przyprawa do kebaba
  • olej do smażenia

 

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki soli sól
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/3 szklanki wody
  • olej do smażenia ciasta

Sposób przygotowania:

Kebab.
Mąkę wymieszać dokładnie z oliwą, wodą i solą. Wszystko razem bardzo dokładnie ugnieść na ciasto i podzielić na dwie części. Każdą z tych części rozwałkować na okrągłe ciasto, niezbyt grube. Ciasta usmażyć na patelni z jednej i drugiej strony. Kiedy ciasto jest już gotowe można zacząć przyrządzać farsz. Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić na kostkę, a następnie posypać przyprawą do kebaba. Pokrojoną pierś podsmażyć na rozgrzanym oleju. Ogórek i pomidor obrać, umyć i pokroić na kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z ziarenek, które znajdują się w środku i pokroić na kostkę. Kapustę oczyścić i poszatkować. Wszystkie warzywa pomieszać i dodać do nich ketchup i majonez. Warzywa z sosem wymieszać z mięsem. Gotowy już farsz nakładać na usmażone ciasta i złożyć.