olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Kebab drobiowy na talerzu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso z kurczaka podsmażone na patelni i doprawione przyprawą do gyrosa w towarzystwie sałatki i frytek.

Kebab drobiowy na talerzu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kebab drobiowy na talerzu

 

  • 500 gram piersi z kurczaka
  • 3 łyżki przyprawy do gyrosa
  • 1 litr oleju
  • 1 papryk czerwona
  • 2 cebule
  • 1 sztuka sałata lodowa
  • ½ szklanki roszponki
  • 5 rzodkiewek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 500 gram frytek
  • 1 łyżeczka bazylii

 

Sposób przygotowania:

Kebab drobiowy na talerzu
Kurczaka kroję w kostkę. Mięso podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju. Dodaję przyprawę do gyrosa. Cebulę oraz paprykę kroję i wsypuję na niewielką ilość rozgrzanego oleju. Warzywa podsmażam stale mieszając. Podsmażone warzywa dodaję do mięsa. Całość podsmażam przez chwilę. Sałatę rwę na kawałki i dodaję roszponkę. Do sałaty dodaję pokrojone rzodkiewki. Następnie dodaję odsączoną z zalewy kukurydzę oraz bazylię i całość dokładnie mieszam. Mięso podaję z usmażonymi frytkami. Na koniec nakładam sałatkę.
Kebab drobiowy na talerzu
Podsmażone warzywa dodaję do mięsa. Całość podsmażam przez chwilę.
Kebab drobiowy na talerzu
Sałatę rwę na kawałki i dodaję roszponkę. Do sałaty dodaję pokrojone rzodkiewki.
Kebab drobiowy na talerzu
Następnie dodaję odsączoną z zalewy kukurydzę oraz bazylię i całość dokładnie mieszam.
Kebab drobiowy na talerzu
Mięso podaję z usmażonymi frytkami.