zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Kebabowy schabowy

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne, aromatyczne i chrupiące, niezwykłe schabowe;)

Kebabowy schabowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kebabowy schabowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kebabowy schabowy
Umytyschab podzieliłam na kotlety ( 5 sztuk)rozbiłam tłuczkiem, delikatnie posoliłam. Do miski wbiłam jajko, dodałam śmietanę i przyprawy, połączyłam dokładnie składniki. Każdego kotleta dokładnie obtoczyłam w masie jajecznej, zalałam pozostałą i zostawiłam całość na 2 godziny w lodówce. Płatki kukurydziane rozgniotłam w misce, panierowałam w nich kotlety . Nastepnie usmażyłam na oleju na złoty kolor.
Kebabowy schabowy
Umyty schab podzieliłam na kotlety ( 5 sztuk)rozbiłam tłuczkiem, delikatnie posoliłam. Do miski wbiłam jajko, dodałam śmietanę i przyprawy, połączyłam dokładnie składniki.
Kebabowy schabowy
Każdego kotleta dokładnie obtoczyłam w masie jajecznej, zalałam pozostałą i zostawiłam całość na 2 godziny w lodówce
Kebabowy schabowy
Płatki kukurydziane rozgniotłam w misce, panierowałam w nich kotlety
Kebabowy schabowy
kotlety smażyłam na oleju do przyrumienienia