aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Keczup z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Keczup z cukinii- pyszny keczup smak lekko ostry. Polecić go można na zapiekanki, pizze a nawet na polanie gotowych kanapek.

Keczup z cukinii

Składniki:

Keczup z cukinii

 

  • 1,5 kg cukini
  • 1,5 kg cebuli
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 0,5 łyżeczki płaskiej chili
  • ¾ szkl octu
  • 3 słoiczki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Keczup z cukinii
Cebulę i cukinię obrać zetrzeć na dużej tarce dać garść soki i odstawić na trzy godziny. Cukinię z cebulą oraz obranymi pomidorami gotować 20 minut. Zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać pozostałe składniki i gotować jeszcze do 15 minut.

Gotowy keczup dać do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować do 20 minut.