eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Keczupowo chrzanowa karkówka Eli z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pikantna karkówka marynowana w keczupie z chrzanem, olejem i przyprawami pieczona na grillu. Podałam z sosem tzatzyki.

Keczupowo chrzanowa karkówka Eli z grilla

Składniki:

Keczupowo chrzanowa karkówka Eli z grilla

mięso

  • 1.50 kg karkówki wieprzowej

marynata do mięsa

  • 200 ml keczupu
  • 1 słoiczek chrzanu 160 g
  • 100 ml oleju
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 2 łyżki przyprawy do grilla
  • 1 łyżka przyprawy do karkówki

Sposób przygotowania:

Keczupowo chrzanowa karkówka Eli z grilla

przygotowanie mięsa

Keczupowo chrzanowa karkówka Eli z grilla
Umytą i osuszoną karkówkę pokroić na siedem plastrów.

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Karkówkę pokroić na siedem plastrów.

przygotowanie mięsa cd

Keczupowo chrzanowa karkówka Eli z grilla
Tłuczkiem do mięsa rozbić plastry karkówki.

Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa.

marynata

Keczupowo chrzanowa karkówka Eli z grilla
Do miski włożyć wszystkie składniki marynaty i wymieszać.

Do miski włożyć keczup, chrzan, olej, przyprawę do grilla i karkówki, czosnek i wymieszać.

marynowanie mięsa

Keczupowo chrzanowa karkówka Eli z grilla
Karkówkę wyjąć z marynaty i piec na grillu z obu stron na złory kolor.

Na dno pojemnika wyłożyć część marynaty, położyć warstwę mięsa,następnie marynatę, mięso. Na górze musi być marynata. Pojemnik przykryć i włożyć do lodówki na 12 godzin. Mięso wyjąć z marynaty i smażyć z obu stron na grillu na złoty kolor. Smacznego!


Tagi:

grill mięsa