VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Keczupowy łosoś z folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Na naszych stołach zdecydowanie na rzadko pojawiają się ryby. A przecież dostarczają one niezbędnych dla naszych organizmów kwasów omega-3, które pozytywnie wpływają na pracę naszego mózgu i serca.

Keczupowy łosoś z folii

Składniki:

Keczupowy łosoś z folii

 

 

Sposób przygotowania:

Keczupowy łosoś z folii
Rybę dokładnie myjemy, oczyszczamy i przyprawiamy przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Odstawiamy na minimum 30 minut. W miseczce mieszamy keczup, zioła prowansalskie, oregano oraz słodka paprykę. Łososia układamy na folii aluminiowej. Przygotowaną marynatą nacieramy dokładnie rybę na wierzchu i w środku. Na górze układamy płatki czosnku. Szczelnie zamykamy folię. Odstawiamy na kolejne 30 minut. Po tym czasie pieczemy w piekarniku w 180*C przez 30 minut.