alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Kefirowe racuchy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkie, smaczne racuchy na kefirze

Kefirowe racuchy

Składniki:

Kefirowe racuchy

 

  • 4 jajka
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 4 łyżeczki cukru
  • 400 ml kefiru naturalnego
  • 7 łyżek mąki
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kefirowe racuchy
Oddzielić żółtka od białek. Zmiksować mąkę, szczyptę proszku do pieczenia z żółtkami i kefirem. Z białek ubić pianę. Składniki dokładnie wymieszać. Usmażyć racuchy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z dowolną konfiturą.

Tagi:

jajko jajka