kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

keks

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bakalie(rodzynki, figi, migdały, morele suszone)

keks

Składniki:

keks

 

  • kostka margaryny
  • 1 1/2 szklanki maki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka cukru pudru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 5 jajek
  • bakalie

Sposób przygotowania:

keks
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodać małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywna pianę, dodać do masy razem z bakaliami wcześniej obtoczonymi w mące. Wymieszać. Piec ok 50 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.