kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Keks warzywny

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Łatwo w nim przemycić warzywa... Nawet moja ciocia nie domyśliła się co w nim ukryłam,buraczków ona nie cierpi, a keks bardzo jej smakował:D

Keks warzywny

Składniki:

Keks warzywny

 

  • 4 jajka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 3/4 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1 szkl. startej marchewki
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szkl. startych buraczków
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Keks warzywny
Warzywa oczyść, umyj i zetrzyj na tarce. Jajka ubij z cukrami i szczyptą soli. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Pod koniec ubijami dodaj olej. Odciśnij sok z warzyw. Na koniec wsyp warzywa do ciasta i wymieszaj łyżką. Piec ok. 30 minut w wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

                                                                                 Smacznego!;-)