Keks z bakaliami

Justyna92

Srebrny Ekspert
Przepisy: 551
zdjęcia: 1 z 5
Keks z bakaliami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Keks na białkach z bakaliami i groszkami czekoladowymi


trudność: łatwe
czas:

Keks z bakaliami - SKŁADNIKI:

Keks z bakaliami - PRZYGOTOWANIE:

Morele pokroić na mniejsze kawałki. I wszystkie bakalie przelać gorącą wodą. Drożdże rozpuścić z 2 łyżeczkami cukru w 1/4szkl letniego mleka i dodać 2-3 łyżki mąki wymieszać i zostawić na 15 minut. Margarynę roztopić i ostudzić. Do drożdży dodać połowę mąki, resztę cukru, mleko wymieszać i wlać margarynę. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Resztę mąki wymieszać z bakaliami. Do ciasta dodawać raz mąkę raz ubitą pianę dokładnie wymieszać, na końcu dodać groszki czekoladowe i wymieszać.. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Keks z bakaliami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drożdżowe
Drożdżowa babka z makiem i orzechami Drożdżowa babka z czekoladą Drożdżowy zawijaniec z  suszonymi owocami
Bułeczki angielskie z konfiturą Przekładaniec jabłkowo-orzechowy Chałka śniadaniowa
Drożdżowa baba wielkanocna Drożdżowe racuchy z jabłkami Drożdżowa gwiazda z makiem
Chałka z kruszonką Codzienny drożdżowy z owocami Ciasto drożdżowe z automatu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane