Keks z bakaliami

Justyna92

Srebrny Ekspert
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 5
Keks z bakaliami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Keks na białkach z bakaliami i groszkami czekoladowymi


trudność: łatwe
czas:

Keks z bakaliami - SKŁADNIKI:

Keks z bakaliami - PRZYGOTOWANIE:

Morele pokroić na mniejsze kawałki. I wszystkie bakalie przelać gorącą wodą. Drożdże rozpuścić z 2 łyżeczkami cukru w 1/4szkl letniego mleka i dodać 2-3 łyżki mąki wymieszać i zostawić na 15 minut. Margarynę roztopić i ostudzić. Do drożdży dodać połowę mąki, resztę cukru, mleko wymieszać i wlać margarynę. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Resztę mąki wymieszać z bakaliami. Do ciasta dodawać raz mąkę raz ubitą pianę dokładnie wymieszać, na końcu dodać groszki czekoladowe i wymieszać.. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Keks z bakaliami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drożdżowe
Wielkanocne zajączki Czekoladowe ciasto drożdzowe z truskawkami Drożdżowe bułki z serem
Serce z marcepanem Ciasto z brzoskwiniami Babka drożdżowa z bakaliami
Drożdżowe rogale z budyniem i pomarańczową nutą Drożdżówka z własnej roboty powidłami i kruszonką Drożdżówki z bakaliami
Chałka z posypką Bułeczki kajmakowe Hiszpańskie ciasto Trzech Króli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane