Keks z bakaliami

Justyna92

Srebrny Ekspert
Przepisy: 521
zdjęcia: 1 z 5
Keks z bakaliami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Keks na białkach z bakaliami i groszkami czekoladowymi


trudność: łatwe
czas:

Keks z bakaliami - SKŁADNIKI:

Keks z bakaliami - PRZYGOTOWANIE:

Morele pokroić na mniejsze kawałki. I wszystkie bakalie przelać gorącą wodą. Drożdże rozpuścić z 2 łyżeczkami cukru w 1/4szkl letniego mleka i dodać 2-3 łyżki mąki wymieszać i zostawić na 15 minut. Margarynę roztopić i ostudzić. Do drożdży dodać połowę mąki, resztę cukru, mleko wymieszać i wlać margarynę. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Resztę mąki wymieszać z bakaliami. Do ciasta dodawać raz mąkę raz ubitą pianę dokładnie wymieszać, na końcu dodać groszki czekoladowe i wymieszać.. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Keks z bakaliami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drożdżowe
Drożdżowa strucla orzechowa Strucla z powidłami Drożdżówka z owocami mrożonymi
Świąteczna rolada makowa Babka pomarańczowa Drożdżowe warkoczyki na ostatki
Drożdżówka z masą orzechową i śliwkami Pieczone pączki-murzynki Pieczone pączki alla muffiny z nadzieniem
Dyniowe pączki z różą Mini pączki z serka homogenizowanego Drożdżowy warkocz z kapustą i grzybami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane