Dorotag1

Dorotag1

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Keks z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Keks z rozpływającą się w ustach białą czekoladą, kolorową mieszanką keksową-Idealny na każdą niedziele i święta.

Keks z białą czekoladą

Składniki:

Keks z białą czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Keks z białą czekoladą
Mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Miękką margarynę miksujemy na jasną i puszystą masę. Dodajemy cukier i ponownie miksujemy. Dalej miksując dodajemy po jednym żółtku. Do ubitej masy dodajemy stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie ubite białka na sztywną pianę powoli dodajemy do masy. Na koniec wrzucamy bakalie i ponownie chwilę miksujemy. Ciasto przekładamy do keksówki (o długości 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 60 min. Przestygnięte ciasto polewamy białą czekoladą i dekorujemy bakaliami.