Keksiki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, pokrojone wiśnie i figi. Masło

Keksiki kokosowe

Składniki:

Keksiki kokosowe

 

  • 100 g rodzynek
  • 50 g kandyzowanych wiśni
  • 100 g suszonych fig
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 4 łyżki mąki
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szkl cukru
  • 100 g płatków kukurydzianych
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mleka
  • sól

Sposób przygotowania:

Keksiki kokosowe
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, pokrojone wiśnie i figi. Masło zmiksować z cukrem, szczyptą soli i jajkiem. Dodać mąkę, wiórki kokosowe, płatki kukurydziane i mleko, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 175 st. Blachę wyłożyć pergaminem. Dwoma łyżeczkami kłaść na blachę keksiki. Piec ok 20 min.