zathraness

zathraness

Kucharz
[Przepisów: 14]

Kiełbasa a'la meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ostre i proste danie, dodatek do wszystkiego, choć najlepiej smakuje z chlebem

Kiełbasa a'la meksykańska

Składniki:

Kiełbasa a'la meksykańska

 

  • 2 kiełbasy zwyczajne
  • 2-3 duże cebule
  • mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 3-4 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli
  • półtorej łyżeczki przyprawy chili
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kiełbasa a'la meksykańska
Kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni. Cebule kroimy w talarki, również podsmażamy. Do wszystkiego dodajemy przecier, może być delikatnie rozcieńczony z wodą, czekamy chwilę, aż wszystko zacznie bulgotać. Danie nie powinno być ani zbyt gęste - szybko się przypali - ani zbyt rzadkie. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy chili, trzymamy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy kukurydzę oraz fasolę, żeby chwilę gotowały się z resztą.
Smacznego!