eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kiełbasa Eli duszona w piwnej młodej kapuście

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Młoda kapusta podlana jasnym piwem i duszona z kiełbaską zwyczajną. Wyszło pycha danie tanie i szybkie.

Kiełbasa Eli duszona w piwnej młodej kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbasa Eli duszona w piwnej młodej kapuście

 

  • 1 mała młoda kapusta
  • 3 cebule
  • 60 dkg kiełbasy zwyczajnej
  • 3 łyżki smalcu z gęsi-może być wieprzowy
  • 500 ml jasnego mocnego piwa
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 liście laurowe
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kiełbasa Eli duszona w piwnej młodej kapuście
1.Kiełbasy ponacinać z obu stron. 2.Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. 3.Kapustę umyć i pokroić dość grubo razem z zewnętrzymi liśćmi. 4.W dużym rondlu rozgrzać gęsi smalec,dodać kiełbasę i obsmażyć z jednej strony.Kiełbasy odwrócić na drugą stronę. 5.Do kiełbasy dodać pokrojoną cebulę i smażyć aż się lekko zrumieni. 6.Wyjąć usmażoną kiełbasę. 7.Do usmażonej cebuli dodać pokrojoną surową kapustę i wymieszać. 8.Do kapusty dodać ziele angielskie,liście laurowe,sos sojowy,sól pieprz i piwo. 9.Na kapuście ułożyć obsmażone kiełbasy i dusić do miękkości kapusty. 10.Koperek umyć,osuszyć i posiekać. 11.Do miękkiej kapusty dodać pokrojony koperek i wymieszać. Smacznego!
Kiełbasa Eli duszona w piwnej młodej kapuście
Kiełbasy zwyczajne ponacinać z obu stron..
Kiełbasa Eli duszona w piwnej młodej kapuście
Kapustę umyć i pokroić dość grubo razem z zewnętrzymi liśćmi.
Kiełbasa Eli duszona w piwnej młodej kapuście
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
Kiełbasa Eli duszona w piwnej młodej kapuście
Koperek umyć,osuszyć,posiekać,dodać do miękkiej kapusty i wymieszać.