astra

astra

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Kiełbasa po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Coś dla niespodziewanych gości

Kiełbasa po węgiersku

Składniki:

Kiełbasa po węgiersku

 

  • Kiełbasa toruńska, podwawelska lub inne podobne( ilośc zależy od tego na ile osób przygotowujemy , jak zostanie to można odgrzac na drugi dzień),
  • cebula, ( na poł kg kielbasy daje 3 duże cebule),
  • 2 ząbki czosnku ( jak ktos lubi to można dac więcej),
  • koncentrat pomidorowy ( zawsze dodaje na oko),
  • sól , pieprz, papryka słodka i ostra.

Sposób przygotowania:

Kiełbasa po węgiersku
Kielbasę kroimy na półplasterki i obsmażamy na silnym ogniu z dod 1 łyzki oleju. Cebulę kroimy w piorka, czosnek w plasterki , dodajemy do kiełbasy i smażymy razem 2-3 min. Dolewamy trochę wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy i dusimy pod przykryciem aż cebula będzie miękka a woda wyparuje i zrobi nam się gęsty sos. ( ok 10 min.) Podajemy z bagietką lu makaronem. Smacznego!!!!!!!

Tagi:

kielbasa