piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Kiełbasa po Węgiersku.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna kiełbasa w pierzynce

Kiełbasa po Węgiersku.

Składniki:

Kiełbasa po Węgiersku.

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa po Węgiersku.
Lakę kiełbasy pokroić na 3 centymetrowe odcinki a następnie przekroić każdy kawałem wzdłuż. Do miseczki wbić 2 jajka , przyprawić sola , pieprzem i roztrzepać . Kiełbasę zamoczyć najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej . Kiełbaski wyłożyć na rozgrzaną patelnie z oliwą i smażyć aż się zrumienią , następnie wyjąc je na talerzyk i polać sosem pomidorowym . Lub jak kto lubi musztarda .