Kiełbasa Swojska

Kiełbasy « poprzedni | następny »
Siedlce offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 413
zdjęcia: 1 z 3
Kiełbasa Swojska
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

przepis mojej babci ;) zaawsze ładnie schodzi skórka z kiełbaski :) a jak schodzi dobrze skórka to znak że i kiełbasa udana:)


trudność: średne
czas:

Kiełbasa Swojska - SKŁADNIKI:

Kiełbasa Swojska - PRZYGOTOWANIE:

Mięso dokładnie myjemy. Łopatkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, a karkówkę mielimy. Łączymy razem. Do mięsa dodajemy rozgnieciony pieprz oraz ziele angielskie. Wlewamy ok 2 szklanek wody i wyrabiamy aż mięso wchłonie wodę. Obrany czosnek rozcieramy z łyżką soli. Pozostałą sól, sól z czosnkiem, saletrę dodać do mięsa, wyrobić i odstawić w chłodne miejsce. Po upływie czasu masę jeszcze raz dokładnie wyrabiamy. umyte jelita naciągamy na nakładkę do mięsa i napychamy mięso do jelit za pomocą maszynki i wiążemy grubą nicią końce. Pozostawiamy na kilka godzin. przekuwamy igłą jelita gdzie niegdzie w celu pozbycia się pęcherzyków. Pozostaje nic innego jak uwędzić nasze kiełbaski .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kiełbasa Swojska (strona 1 z 1)  
kasiunia.1981

kasiunia.1981
offline

2012-01-10 17:04
Aż mi pachnie.I znowu milutkie wspomnienia z dziecinstwa;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Kapusta Eli z dynią Parówki po angielsku (zamiast flaków) Gulasz z parówek
Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca Biała kiełbasa marynowana w ketchupie Danie jednogarnkowe - makaron z kiełbaską w sosie
Cukiniowy Misz-Masz Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy Parówki w cieście francuskim
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i piwem Grillowana kiełbasa śląska Młoda kapusta z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane