Kiełbasa swojska

Kiełbasy « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Kiełbasa swojska offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kiełbasa swojska
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 4

Wszystko dobrze i długo wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na jedną noc. Na drugi



Kiełbasa swojska - SKŁADNIKI:

  • 9 kg mięsa wieprzowego
  • 1 kg mięsa chudego wołowego
  • 23 dkg soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1,5 dkg pieprzu
  • 6 ząbków czosnku
  • gorczyca w/g uznania

Kiełbasa swojska - PRZYGOTOWANIE:

Wszystko dobrze i długo wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na jedną noc. Na drugi dzień napychać w jelita cienkie i pozostaje wędzenie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kiełbasa swojska (strona 1 z 1)  
Gość

ja
gość

2008-11-05 00:36
zupełny brak konkretów co do mięsa wieprzowego dyskwalifikuje przepis, nie wspominając o przesadzonej ilości soli...
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

krzysiek
gość

2008-12-12 22:14
ten przepis jest do lipy nigdy nie daje sie 25 dkg soli na 10 kg miesa jak sie da 10dkg na 10 kg miesato kto lubi słono to wystarczy
Skomentuj
Oceń:
0
zbynio12342

zbynio12342
offline

2011-07-27 15:54
ten przepis to juz calkowite dno gdzie pozostale przyprawy gdzie ilosc metrow flaka i pozostale produkty kicha kicha zbynio 1234
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Kapusta Eli z dynią Parówki po angielsku (zamiast flaków) Gulasz z parówek
Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca Biała kiełbasa marynowana w ketchupie Danie jednogarnkowe - makaron z kiełbaską w sosie
Cukiniowy Misz-Masz Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy Parówki w cieście francuskim
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i piwem Grillowana kiełbasa śląska Młoda kapusta z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane