Kiełbasa swojska

« poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Kiełbasa swojska offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kiełbasa swojska
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 4

Wszystko dobrze i długo wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na jedną noc. Na drugi



Kiełbasa swojska - SKŁADNIKI:

  • 9 kg mięsa wieprzowego
  • 1 kg mięsa chudego wołowego
  • 23 dkg soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1,5 dkg pieprzu
  • 6 ząbków czosnku
  • gorczyca w/g uznania

Kiełbasa swojska - PRZYGOTOWANIE:

Wszystko dobrze i długo wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na jedną noc. Na drugi dzień napychać w jelita cienkie i pozostaje wędzenie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kiełbasa swojska (strona 1 z 1)  
Gość

ja
gość

2008-11-05 00:36
zupełny brak konkretów co do mięsa wieprzowego dyskwalifikuje przepis, nie wspominając o przesadzonej ilości soli...
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

krzysiek
gość

2008-12-12 22:14
ten przepis jest do lipy nigdy nie daje sie 25 dkg soli na 10 kg miesa jak sie da 10dkg na 10 kg miesato kto lubi słono to wystarczy
Skomentuj
Oceń:
0
zbynio12342

zbynio12342
offline

2011-07-27 15:54
ten przepis to juz calkowite dno gdzie pozostale przyprawy gdzie ilosc metrow flaka i pozostale produkty kicha kicha zbynio 1234
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Biała kiełbasa marynowana w ketchupie Danie jednogarnkowe - makaron z kiełbaską w sosie Cukiniowy Misz-Masz
Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy Parówki w cieście francuskim Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i piwem
Grillowana kiełbasa śląska Młoda kapusta z koperkiem Kiełbasa zapiekana
Biała z wiśniami , kolorowym pieprzem i rozmarynem Wielkanocna biała kiełbasa Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane