pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Kiełbasa w wersji ekspresowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pikantne kiełbaski w wersji ekspresowej

Kiełbasa w wersji ekspresowej

Składniki:

Kiełbasa w wersji ekspresowej

 

  • 1 kg kiełbasy śląskiej,
  • 3 sztuki cebuli białej,
  • do smaku papryka ostra w proszku,
  • 1/2 szklanki dowolnego piwa,
  • oliwa.

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa w wersji ekspresowej
Kiełbasę nacinamy nożem i posypujemy ostrą papryką. Patelnię grillową rozgrzewamy, dodajemy odrobinę oliwy i przekładamy na nią kiełbasę. Cebulę obieramy, kroimy w talarki i smażymy razem z kiełbasą. Pod sam koniec smażenia dolewamy piwa i wszystkie składniki chwilkę razem dusimy. Taką kiełbasę możemy spożywać sama na ciepło, z pieczywem, do ziemniaków czy ryżu.