gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kiełbasa wieprzowa ze słoika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowaną kiełbasę wieprzową ze słoika podaję jako dodatek do chleba lub na chleb. Polecam, jest łatwa w przygotowaniu tylko trochę czasu zajmuje gotowanie.

Kiełbasa wieprzowa ze słoika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kiełbasa wieprzowa ze słoika

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa wieprzowa ze słoika
Łopatkę myjemy i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i ząbki czosnku obieramy i także mielimy w maszynce. Następnie do zmielonego mięsa dodajemy do smaku przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, czosnek staropolski i przyprawę do wieprzowiny. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy, po czym mięsem napełniamy średniej wielkości słoiki. Słoiki zakręcamy i gotujemy 2 godziny.
Kiełbasa wieprzowa ze słoika
Łopatkę myjemy i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i ząbki czosnku obieramy i także mielimy w maszynce.