slawek62

slawek62

Kucharz
[Przepisów: 3]

Kiełbasa z kaczki w czarninie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Faszerowana skóra z szyji kaczki w czarninie

Kiełbasa z kaczki w czarninie

Składniki:

Kiełbasa z kaczki w czarninie

 

  • Skóra z szyji kaczki, piersi z kaczki,
  • oraz wszelkie podroby z kaczki,
  • 2 łyżki kaszy mannej,
  • 1 jajko,
  • majeranek,
  • zielona pietruszka,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Kiełbasa z kaczki w czarninie
Z przeznaczonej kaczki na czarnine zdjąć możliwie jak najwięcej skóry z szyji. Szyję zeszyć by można było włożyć nadzienie. Szyję faszerować bardzo drobno posiekanymi składnikami i gotować na czarninie.UWAGA!!! NIE NAPEŁNIAĆ SZYJI ZBYT DUŻĄ ILOŚCIĄ SKŁADNIKÓW BO SKÓRA POPĘKA. Kiełbasa jest dobra na gorąco i na zimno. Smacznego!