ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Kiełbasa z kapustą zasmażaną i puree

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Swojska kiełbasa wieprzowa w cebuli z kapustą zasmażaną i puree ziemniaczanym

Kiełbasa z kapustą zasmażaną i puree Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kiełbasa z kapustą zasmażaną i puree

 

  • ok 40 dag swojskiej kielbasy
  • 3 cebule
  • 7 ziemniaków
  • pół opakowania kapusty kiszonej
  • olej do smazenia
  • 3 łyżki maki
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • pół kostki rosolowej
  • pół szklanki mleka
  • sól

Sposób przygotowania:

Kiełbasa z kapustą zasmażaną i puree
Kielbasę nacinam z obu stron i smażę na patelni z rozgrzanym olejem. Gdy z jednej strony bedzie przysmażona, dodaję pokrojone cebule w piórka. Gdy z obu stron bedzie podsmażona przykrywam pokrywką, co jakiś czas obracając kielbasę i mieszam cebulę aby sie nie przypaliła. Kapuste kroję na mniejsze części żeby nie parzyła później po brodzie. Gotuję około 40 minut- do miękkości z posiekanym rozmarynem. Na patelni przgotowuję zasmażkę. Do rozgrzanego na dnie oleju dodaję mąkę i mieszam do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Dodaję ją do miękkiej kapusty, gotuję i doprawiam ewentualnie solą. Część cebuli z kiełbasy dodaję do kapusty aby zyskała dodatkowego aromatu. Obrane ziemniaki gotuje w wodzie z dodatkiem pół kostki bulionowej. gdy beda miekkie odcedzam, dodaję pół szklanki mleka i miksuję na gładką masę. Podaję kiełbaskę z puree i kapustą zasmażaną
Kiełbasa z kapustą zasmażaną i puree
Smażę swojską kiełbasę na oleju i potem dodaje cebule i dusze
Kiełbasa z kapustą zasmażaną i puree
Do miekkiej kapusty dodaje zasmażke iczesc cebuli z kielbasy
Kiełbasa z kapustą zasmażaną i puree
Miekkie i odcedzone ziemniaki miksuje z mlekiem na gladka mase