marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kiełbaska w cieście po angielsku.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto rozrobić trzepaczką,aż do gęstości i odstawić zakryte na pół godziny.Rozgrzać piekarnik do 220 st.C i upiec kiełbaski na blasze.

Kiełbaska w cieście po angielsku.

Składniki:

Kiełbaska w cieście po angielsku.

 

  • 150 g.mąki pszennej,
  • pół łyżeczki soli,
  • 2 duże jaja,
  • 175 ml.mleka,
  • 60 ml.wody,
  • 2 łyżki duże oleju do smażenia,
  • 8 frankfuterek lub innej kiełbasy.

Sposób przygotowania:

Kiełbaska w cieście po angielsku.
Składniki na ciasto rozrobić w misce-mąkę i sól przesiać,zrobić dołek i wlać ubite jajka,mleko i wodę.Piekarnik nagrzać do temp. 220st.C.i na blachę do pieczenia wlać olej i podgrzać go na 5 min. w piekarniku.Wyjąć i układać kiełbaski i piec ok.10 min.aż będzie miała złocisty kolor.Rozbić ciasto trzepaczką i szybko wylać na kiełbaski ułożone na blasze.Wkładamy potrawę do piekarnika i zapiekamy przez 35-40 min..Ciasto powinno być dobrze wyrośnięte i chrupiące.Można przed podaniem posypać świeżymi ziołami,np.szałwią.

Tagi:

kielbasa