Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kiełbaski chorizo w czerwonym winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

coś z kuchni hiszpańskiej

Kiełbaski chorizo w czerwonym winie

Składniki:

Kiełbaski chorizo w czerwonym winie

 

  • 30 dag kiełbasek chorizo
  • 100 ml czerwonego wina
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Kiełbaski chorizo w czerwonym winie
Kiełbaski płuczemy, nakłuwamy w kilku ,miejscach widelcem, wkładamy do rondelka, wlewamy wino, gotujemy 15 minut na m ogniu, i odstawiamy na dwie godziny. Kiełbaski wyjmujemy z wina, kroimy na plasterki grubości 1 cm. Wino odparowujemy. Gdy zgęstnieje, wrzucamy kiełbaski, mieszamy, posypujemy natka i podajemy.