Kiełbaski Degustino z certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią

Niedawno na rynku zadebiutowały Degustino. Produkt jest certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią, co oznacza, że są produktem bezglutenowym. Sprawdźcie co nam proponuje Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Kiełbaski Degustino z certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią
fot. Fotolia
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią to organizacja zajmująca się budowaniem świadomości na temat celiakii oraz jej profilaktyki w Polsce. To właśnie ona przyznaje certyfikaty upoważniające producentów do umieszczania na opakowaniach produktów żywnościowych symbolu przekreślonego kłosa. Właśnie takim symbolem są oznaczane kiełbaski Degustino. To znak, że są one całkowicie bezglutenowe, tym samym – nieszkodliwe dla celiaków i wszystkich tych, którzy zrezygnowali z glutenu z wyboru.