Kiełbaski Degustino z certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią

Niedawno na rynku zadebiutowały Degustino. Produkt jest certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią, co oznacza, że są produktem bezglutenowym. Sprawdźcie co nam proponuje Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Kiełbaski Degustino z certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią
fot. Fotolia
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią to organizacja zajmująca się budowaniem świadomości na temat celiakii oraz jej profilaktyki w Polsce. To właśnie ona przyznaje certyfikaty upoważniające producentów do umieszczania na opakowaniach produktów żywnościowych symbolu przekreślonego kłosa. Właśnie takim symbolem są oznaczane kiełbaski Degustino. To znak, że są one całkowicie bezglutenowe, tym samym – nieszkodliwe dla celiaków i wszystkich tych, którzy zrezygnowali z glutenu z wyboru.

Kiełbaski bezglutenowe Symbol produktów bezglutenowych

Obecnie składnik ten jest wszechobecny i niestety jego szkodliwość bywa wprost proporcjonalna do jego dostępności. Właśnie, dlatego ograniczanie glutenu zaleca się nawet osobom, które nie są na niego uczulone.

Bezglutenowe kiełbaski Degustino dostępne są w poręcznych i wygodnych opakowaniach wielkości 120 gram. Osoby stosujące dietę wykluczeniową mogą wybierać spośród trzech tradycyjnych smaków kiełbasek: podwawelskiej, śląskiej i białej. Niedługo oferta zwiększy się o kiełbaski z szynki z 97% zawartością mięsa. Te smaczne i zdrowe wędliny można smażyć, gotować, przygotować w mikrofalówce albo jeść na zimno. Degustino idealnie nadają się do przygotowania prostego i śniadania, wystawnej kolacji, czy też, po prostu, jako świetna przekąska w ciągu dnia.


Informacja prasowa