marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kiełbaski indycze z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kiełbaski na grilla są często podawane na przyjęciach grillowych-białe lub zwykłe.Można też spróbować zrobić je z mielonej piersi indyczej.

Kiełbaski indycze z grilla

Składniki:

Kiełbaski indycze z grilla

 

  • 1 duża podwójna pierś indycza,
  • mielona papryka ostra,
  • curry,
  • zioła suszone,
  • sól,
  • jajko surowe,
  • olej do smażenia/pieczenia.
  • tacka aluminiowa podłużna.

Sposób przygotowania:

Kiełbaski indycze z grilla
Pierś indyczą opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem,a następnie pokroić na średnie kawałki i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do masy mięsnej dodać zioła suszone po szczypcie, doprawić curry, ostrą papryką mieloną, solą. Wbić też jajo surowe, by przy fomowaniu się nie rozlatywały kiełbaski. Obtoczyć każdą kiełbaskę w oleju i ułożyć na tacce aluminiowej. Grill rozpalić na pół godziny przed pieczeniem. Ustawić tackę na ruszcie i grillować z ok. 20-25 min. Po upieczeniu podawać z dodatkami, np. opiekanymi kartofelkami.