Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Kiełbaski miodowe z grilla :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Cały cymes w glazurze - smaruję kiełbaski i pieczywo i tak piekę

Kiełbaski miodowe z grilla : Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kiełbaski miodowe z grilla :

 

  • 2 kiełbasy śląskie
  • gruby plaster sera Chedar
  • 1 bułka typu pita
  • Sos miodowy z czosnkiem Tao-Tao
  • pieprz grubo mielony
  • 2 łyżki oleju
  • marynowane warzywa - pikle
  • sałata - kilka listków

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski miodowe z grilla :
Kiełbaski ponacinać delikatnie tak by się nie rozpadły. W nacięcia włożyć kawałki sera Chedar . Przez kiełbaski przekłuć namoczony w wodzie patyczek do szaszłyków ( kiełbaski nie rozpadną się i łatwiej je potem nakładać ) .Bułkę przeciąć na pół .Posmarować bułkę ( przecięcie ) i kiełbasy olejem zmieszanym z Sosem miodowym z czosnkiem .Posypać bułkę grubo mielonym pieprzem . Piec na rozgrzanym grillu kładąc bułkę posmarowaną częścią do spodu .Kiedy kiełbaski się zrumienią podawać z przypieczoną bułką ( od środka robi się na niej karmelizowana powłoka z sosu ) obłożoną sałatą . Do tego pikle ( ja podałam marynowane papryczki ) .
Kiełbaski miodowe z grilla :
Etap 1
Kiełbaski miodowe z grilla :
Etap 2