Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Kiełbaski w cieście francuskim 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka ale pożywna przekąska z ciasta francuskiego.

Kiełbaski w cieście francuskim 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbaski w cieście francuskim 2

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
  • 9 cienkich kiełbasek z fileta
  • 4-5 łyżek pikantnego ketchupu
  • 5 plasterków sera żółtego
  • pieprz
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w cieście francuskim 2
Ser żółty kroimy w cienkie mniej więcej 1 cm paseczki. Dodajemy do ketchupu, doprawiamy pieprzem. Sosem smarujemy ciasto francuskie. Układamy cienkie kiełbaski w odległości mniej więcej 2 cm od siebie tak, aby ich czubek wystawał poza powierzchnię ciasta. Ciasto składamy na pół, aby przykryć kiełbaski. Rozcinamy je przy użyciu noża do pizzy i zlepiamy brzegi ciasta. Kiełbaski układamy na wysmarowanej masłem blaszce. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 18-20 minut w temperaturze 190 stopni.
Kiełbaski w cieście francuskim 2
Ser żółty kroimy w cienkie mniej więcej 1 cm paseczki. Dodajemy do ketchupu, doprawiamy pieprzem.
Kiełbaski w cieście francuskim 2
Sosem smarujemy ciasto francuskie na całej powierzchni.
Kiełbaski w cieście francuskim 2
Układamy cienkie kiełbaski w odległości mniej więcej 2 cm od siebie tak, aby ich czubek wystawał poza powierzchnię ciasta.
Kiełbaski w cieście francuskim 2
Ciasto składamy na pół, aby przykryć kiełbaski. Rozcinamy je przy użyciu noża do pizzy i zlepiamy brzegi ciasta. Kiełbaski układamy na wysmarowanej masłem blaszce.