marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kiełbaski w cieście naleśnikowym.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dać do miski dużej miski składniki na ciasto naleśnikowe i ubijać trzepaczką sprężynową,wsypać sezam,rozmieszać,zanurzać kiełbaski i smażyć.

Kiełbaski w cieście naleśnikowym.

Składniki:

Kiełbaski w cieście naleśnikowym.

 

  • 2 szklanki mąki,
  • 3 jajka,
  • szklanka mleka lub śmietanki,
  • łyżeczka soli i cukru,
  • trochę wody gazowanej,
  • olej do smażenia,
  • parówki lub kiełbasa serdelowa,
  • sezam biały lub czarny,
  • ostra przyprawa do posypania.

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w cieście naleśnikowym.
Wszystkie składniki ubijać na ciasto naleśnikowe,dodać szklankę
sezamu,a z parówek zdjąć osłonki i zanurzać w cieście cale lub
w połówkach.W razie użycia serdelek poprzecinać wiążące je skó-
-rki nożem i zanurzyć w cieście.Rozgrzać tłuszcz na patelni i łop-
-atką kuchenną przekładać kiełbaski w cieście sezamowym,smaż-
-yć z 5-7 min.obracając naokoło.Wyjąć i osączyć z tłuszczu na
talerze.Podawać od razu.