mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kiełbaski w ostrej glazurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podaję sposób na pyszną, pikantną wersję kiełbasek, które zaskakują swą prostotą i smakiem

Kiełbaski w ostrej glazurze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbaski w ostrej glazurze

 

  • 6-8 kiełbasek śląskich

 

  • Glazura:

 

  • 1 szklanka ostrego ketchupu
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • szczypta chilli

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w ostrej glazurze
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min. Kiełbaski gęsto i dosyć głęboko ponacinać. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec minutę. Zdjąć z grilla, obficie posmarować przygotowaną glazurą. Ponownie włożyć kiełbaski na ruszt i piec następne 8-10 min, często obracając i smarując glazurą. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.
Kiełbaski w ostrej glazurze
Etap 1
Kiełbaski w ostrej glazurze
Etap 2
Kiełbaski w ostrej glazurze
Etap 3
Kiełbaski w ostrej glazurze
Etap 4

Tagi:

sosy