cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kiełbaski wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

wołowe kiełbaski

Kiełbaski wołowe

Składniki:

Kiełbaski wołowe

 

  • 500 g wołowiny,
  • olej roślinny,
  • cebula,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Kiełbaski wołowe
Mięso umyć, dwukrotnie zemleć, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem, bardzo dokładnie wyrobić. Z masy formować kiełbaski o długości około 5 cm i szerokości około 2 cm. Kiełbaski posmarować olejem roślinnym, włożyć do piekarnika na ruszt, tak aby tłuszcz miał gdzie spływać. Upiec.

    Kiełbaski podawać z dużą ilością upieczonej cebuli pokrojonej w plastry i białym pieczywem. Równie dobrze kiełbaski będą smakować z pieczonymi ziemniakami lub frytkami i sałatką ze świeżych pomidorów.



Tagi:

wołowina