katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kiełbaskowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zwykłe leczo z wędliną ..

Kiełbaskowe leczo

Składniki:

Kiełbaskowe leczo

 

  • papryka (różnokolorowa) 6-7 sztuk
  • kiełbasa ok. 50 dag
  • pomidory 2 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • koncentrat pomidorowy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kiełbaskowe leczo
Kiełbasę kroimy na plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, lekko przesmażamy na oleju. Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na kawałki.Dodajemy do cebuli i podduszamy lekko na oleju razem z cebulą. Dodajemy umyte i pokrojone pomidory oraz przygotowaną kiełbasę. Wszystko razem podduszamy, oprószamy solą i podlewamy wodą. Dusimy ok. 15 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.