Strona główna Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni

Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni

jagienka - Porady kulinarne: Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni

Srebrny Ekspert
Artykuły: 172
zdjęcia: 1 z 1
Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

rodzaje kiełków i zastosowanie ich w kuchni


Kiełki są zdrowym dodatkiem do rozmaitych potraw. Można je położyć na kapance, dodawać do sałatek, surówek, potraw z jajek i do innych dań. Można niimi również posypywać zupy i sosy, duszone mięso i warzywa. Można je zmiksować z jogurtem naturalnym i miodem, otrzymamy smaczny i zdrowy koktajl. Do przyżądzania potraw używa się kilku rodzajów kiełków: 1. Słonecznika- mają działanie odtruwające i uspakajajace. 2. Rzodkiewki- zwiększają odporność. 3. Pszenicy- poprawiają pracę serca, oczyszczają organizm z toksyn. 4. Soi- opóźniają efekty starzenia się. 5. Rzeżuchy- zwiększają odporność, wzmacniają paznokcie oraz włosy. 6. Soczewicy- poprawiają wygląd skóry oraz koją nerwy.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane