Strona główna Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni

Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni

jagienka - Porady kulinarne: Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni

Srebrny Ekspert
Artykuły: 172
zdjęcia: 1 z 1
Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

rodzaje kiełków i zastosowanie ich w kuchni


Kiełki są zdrowym dodatkiem do rozmaitych potraw. Można je położyć na kapance, dodawać do sałatek, surówek, potraw z jajek i do innych dań. Można niimi również posypywać zupy i sosy, duszone mięso i warzywa. Można je zmiksować z jogurtem naturalnym i miodem, otrzymamy smaczny i zdrowy koktajl. Do przyżądzania potraw używa się kilku rodzajów kiełków: 1. Słonecznika- mają działanie odtruwające i uspakajajace. 2. Rzodkiewki- zwiększają odporność. 3. Pszenicy- poprawiają pracę serca, oczyszczają organizm z toksyn. 4. Soi- opóźniają efekty starzenia się. 5. Rzeżuchy- zwiększają odporność, wzmacniają paznokcie oraz włosy. 6. Soczewicy- poprawiają wygląd skóry oraz koją nerwy.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane