Strona główna Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni

Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni

jagienka - Porady kulinarne: Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni offline

Srebrny Ekspert
Artykuły: 172
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

rodzaje kiełków i zastosowanie ich w kuchni


Kiełki są zdrowym dodatkiem do rozmaitych potraw. Można je położyć na kapance, dodawać do sałatek, surówek, potraw z jajek i do innych dań. Można niimi również posypywać zupy i sosy, duszone mięso i warzywa. Można je zmiksować z jogurtem naturalnym i miodem, otrzymamy smaczny i zdrowy koktajl. Do przyżądzania potraw używa się kilku rodzajów kiełków: 1. Słonecznika- mają działanie odtruwające i uspakajajace. 2. Rzodkiewki- zwiększają odporność. 3. Pszenicy- poprawiają pracę serca, oczyszczają organizm z toksyn. 4. Soi- opóźniają efekty starzenia się. 5. Rzeżuchy- zwiększają odporność, wzmacniają paznokcie oraz włosy. 6. Soczewicy- poprawiają wygląd skóry oraz koją nerwy.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Kiełki - rodzaje i zastosowanie w kuchni  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane