Strona główna Kieszonki schabowe ze szpinakiem

Kieszonki schabowe ze szpinakiem

Schab « poprzedni | następny »
lalunia

Złoty Ekspert
Przepisy: 1218
zdjęcia: 1 z 5
Kieszonki schabowe ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Schab znamy jako kotlet schabowy , jednak można przyrządzić go w różny sposób, oto jeden z nich smaczny.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 5

Kieszonki schabowe ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • schab 1kg
  • szpinak 300 gram
  • Przyprawy
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2 łyżki
  • Panierka:

Kieszonki schabowe ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

1. Schab myjemy kroimy w 2-3 centymetrowe plastry w których robimy" dziurę " 2. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnie. 3. Szpinak mrożony wkładamy do pieczarek. 4. Smażymy mieszając, szpinak się rozmrozi i odparuje . 5. Smażymy na oleju rzepakowym , kiedy objętościowo  farsz się zmniejszy , dodajemy przyprawy i chwile jeszcze smażymy. 6. Farsz ostygnięty wkładamy w kieszonki schabowe , dociskając lekko tłuczkiem . 7. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym dusząc pod przykrywką koło 40 minut


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kieszonki schabowe ze szpinakiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab z cukinią zapiekany pod sosem serowym  Nadziewany schab Kruche sznycle w otrębach
Schab paprykowy Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą
Schab duszony w papryce Schabowe w sosie pietruszkowym Schab w kukurydzianej panierce z płatków
Roladki schabowe Schabowe po meksykańsku Kotlety schabowe w panierce cebulowej

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane