Strona główna Kieszonki schabowe ze szpinakiem

Kieszonki schabowe ze szpinakiem

Schab « poprzedni | następny »
lalunia - Przepis na: Kieszonki schabowe ze szpinakiem offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1180
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Kieszonki schabowe ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Schab znamy jako kotlet schabowy , jednak można przyrządzić go w różny sposób, oto jeden z nich smaczny.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 5

Kieszonki schabowe ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • schab 1kg
  • szpinak 300 gram
  • Przyprawy
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2 łyżki
  • Panierka:
  • jajko 2 szt
  • bułka tarta 200 gram

Kieszonki schabowe ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

1. Schab myjemy kroimy w 2-3 centymetrowe plastry w których robimy" dziurę " 2. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnie. 3. Szpinak mrożony wkładamy do pieczarek. 4. Smażymy mieszając, szpinak się rozmrozi i odparuje . 5. Smażymy na oleju rzepakowym , kiedy objętościowo  farsz się zmniejszy , dodajemy przyprawy i chwile jeszcze smażymy. 6. Farsz ostygnięty wkładamy w kieszonki schabowe , dociskając lekko tłuczkiem . 7. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym dusząc pod przykrywką koło 40 minut


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kieszonki schabowe ze szpinakiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab w panierce z semoliną Zapiekany schabowy Grillowany schab z duszonymi maślakami
Roladki w sosie śmietanowym Roladki schabowe z grzybami i warzywami Kotlety schabowe z nadzieniem
Schab w aromatycznej kiszonej kapuście Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu Niby gulasz z szaszłyka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane