lalunia

lalunia

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Kieszonki schabowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Schab znamy jako kotlet schabowy , jednak można przyrządzić go w różny sposób, oto jeden z nich smaczny.

Kieszonki schabowe ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kieszonki schabowe ze szpinakiem

  • schab 1kg

  • szpinak 300 gram

  • Przyprawy

  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2 łyżki

  • Panierka:

Sposób przygotowania:

Kieszonki schabowe ze szpinakiem

1. Schab myjemy kroimy w 2-3 centymetrowe plastry w których robimy" dziurę " 2. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnie. 3. Szpinak mrożony wkładamy do pieczarek. 4. Smażymy mieszając, szpinak się rozmrozi i odparuje . 5. Smażymy na oleju rzepakowym , kiedy objętościowo  farsz się zmniejszy , dodajemy przyprawy i chwile jeszcze smażymy. 6. Farsz ostygnięty wkładamy w kieszonki schabowe , dociskając lekko tłuczkiem . 7. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym dusząc pod przykrywką koło 40 minut