Strona główna Kieszonki schabowe ze szpinakiem

Kieszonki schabowe ze szpinakiem

Schab « poprzedni | następny »
lalunia offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1197
zdjęcia: 1 z 5
Kieszonki schabowe ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Schab znamy jako kotlet schabowy , jednak można przyrządzić go w różny sposób, oto jeden z nich smaczny.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 5

Kieszonki schabowe ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • schab 1kg
  • szpinak 300 gram
  • Przyprawy
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2 łyżki
  • Panierka:

Kieszonki schabowe ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

1. Schab myjemy kroimy w 2-3 centymetrowe plastry w których robimy" dziurę " 2. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnie. 3. Szpinak mrożony wkładamy do pieczarek. 4. Smażymy mieszając, szpinak się rozmrozi i odparuje . 5. Smażymy na oleju rzepakowym , kiedy objętościowo  farsz się zmniejszy , dodajemy przyprawy i chwile jeszcze smażymy. 6. Farsz ostygnięty wkładamy w kieszonki schabowe , dociskając lekko tłuczkiem . 7. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym dusząc pod przykrywką koło 40 minut


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kieszonki schabowe ze szpinakiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Świąteczny schab Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara
Schab z kością duszony w marchewce Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem
Schab marynowany suszony Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane