Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kieszonki z grzybami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kieszonki z wieprzowej szynki nadziane usmażonymi grzybami, żółtym serem i kiełbasą.

Kieszonki z grzybami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kieszonki z grzybami i serem

 

  • 4 plastry szynki wieprzowej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 12 plasterków kiełbasy krakowskiej suchej
  • 10 dkg koźlarzy
  • 10 dkg żółtego sera
  • olej do smażenia
  • przyprawa do wieprzowiny - wg uznania

Sposób przygotowania:

Kieszonki z grzybami i serem
Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, usmażyć na oleju (aż cały płyn odparuje), doprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry szynki rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po 3 plasterki kiełbasy i kawałku żółtego sera. Na każdym ułożyć po trochu usmażonych grzybów. Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Kłaść na rozgrzany olej, obficie posypać przyprawą do wieprzowiny. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Kieszonki z grzybami i serem
Oczyszczone umyte pokrojone i usmażone grzyby.
Kieszonki z grzybami i serem
Plastry szynki rozbite tłuczkiem oprószone solą i pieprzem.
Kieszonki z grzybami i serem
Kiełbasa ser i usmażone grzyby ułożone na kawałkach mięsa.
Kieszonki z grzybami i serem
Nadziane kieszonki posypane przyprawą i smażone na oleju.