Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kieszonki z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierś z kurczaka nadziewana gotowanym jajkiem.

Kieszonki z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kieszonki z jajkiem

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • kilka listków świeżego szpinaku
  • 2 jajka
  • przyprawa do kurczaka - wg uznania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kieszonki z jajkiem
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane jajka ostudzić, a następnie obrać ze skorupek. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tak, żeby otrzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem, posmarować chrzanem. Do środka każdej mięsnej kieszonki włożyć po kilka listków umytego i osuszonego szpinaku i po jednym ugotowanym jajku. Brzegi rozcięcia w mięsie złączyć i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Na rozgrzany tłuszcz kłaść nadziane jajkami mięso, posypać obficie przyprawą do kurczaka. Mięso smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Kieszonki z jajkiem
Ugotowane ostudzone i obrane ze skorupek jajka.
Kieszonki z jajkiem
Mięso nacięte w środku i oprószone solą i pieprzem.
Kieszonki z jajkiem
Mięsne kieszonki nadziane listkami szpinaku i jajkami.
Kieszonki z jajkiem
Nadziane mięso posypane przyprawą i smażone na oleju.